Nasjonal fagdag for profesjonsutøvere: «Hvem hjelper hjelperen?», med foredrag av Harald Dean

Tidspunkt

18. november 2021

12:00 - 15:00

Sted

Folkets Hus, Løkkeveien 22, 4008 Stavanger
Se veibeskrivelse

Påmelding

 Hvem hjelper hjelperen?

Hvordan tåle det utålelige, fatte det ubegripelige – og samtidig vise et profesjonelt mot til å handle og vise omsorg for barn som utsettes for vold og seksuelle overgrep?

I forbindelse med verdensdagen for arbeid mot vold og seksuelle overgrep mot barn arrangerer Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) en nasjonal fagdag for profesjonsutøvere som arbeider med barn:

 • 18. november, 2021
 • Folkets Hus, Stavanger (180 plasser). Arrangementet vil også streames, og opptaket vil være tilgjengelig noen dager etter arrangementet.
 • Kl. 12.00–15.00

Omfanget av vold og seksuelle overgrep er så stort at du som profesjonsutøver har hatt, og vil ha, ansvar for flere av disse barna i løpet av yrkeslivet. Slike møter gjør noe med oss som mennesker. 

Hvordan er det å være fagperson i møte med utsatte og hvordan kan man tåle å stå i prosessen når mistanken bekreftes? For utsatte barn er du som profesjonsutøver en av barnas aller viktigste støttespillere og omsorgspersoner.

Harald Dean er pedagog i Stine Sofies Stiftelse, og er en erfaren foredragsholder.

Hva gjør slike saker med oss og hvordan kan vi håndtere det personlig og profesjonelt? Til å svare på disse spørsmålene og mye mer har vi fått med oss Harald Dean fra Stine Sofies Stiftelse.

 • I første del av foredraget vil Dean snakke om hvordan du som profesjonsutøver kan ivareta deg selv når du hjelper utsatte barn, samt hvordan du skal forholde deg til foreldre og andre voksne. Kunnskap, øving og konkrete verktøy vil hjelpe deg til å bedre mestre disse situasjonene. Dean vil gi oss noen eksempler på dette. 
 • I del to vil Dean presentere noen praksisnære verktøy om hvordan man samtaler med barn man er bekymret for. Han har mange års erfaring med slike samtaler og har i disse samtalene fått innblikk i hvordan barn ønsker å bli møtt når de har noe vondt og skremmende de bærer på. 

Harald Dean har lang erfaring med foredrag for profesjonsutøvere og vil under paneldebatten ta imot spørsmål fra deltakerne på fagdagen. 

Program

Kl. 11.30: Registrering

Kl. 12.00: Åpning

Kl. 12.10: Foredrag ved Harald Dean

Kl. 13.00: Pause med lett bevertning

Kl. 13.30: Foredrag ved Harald Dean fortsetter

Kl. 14.20: Pause og mulighet til å sende inn spørsmål via mentometer

Kl. 14.30: Paneldebatt

Kl. 15.00: Vel hjem

Praktisk informasjon

 • Påmelding innen 1. november 
 • Det vil også være mulighet til å følge fagdagen via streaming. Da velger du streamingbillett, og link vil bli sendt til deg via e-post når fagdagen nærmer seg. Opptaket vil være tilgjengelig noen dager etter arrangementet. Linken til opptaket skal ikke deles med uvedkommende, og ved å bestille streamingbillett bekrefter du at du har forstått og går med på dette vilkåret.
 • Den ordinære påmeldingsavgiften er 250 kr og betales ved påmelding.
 • Påmeldingsavgift for LMSO-medlemmer er 100 kr. Bli medlem i LMSO og støtt vårt viktige arbeid samtidig som at du får rabatt på arrangementer som dette. NB: Rabatten gjelder ikke “faste givere”. Vi vil kryssjekke våre medlemslister for de som har bestilt medlemsbillett.
 • Maks kapasitet for fysisk deltagelse er 180 deltagere, så vær rask!
 • FB-event (å trykke «delta» teller ikke som påmelding).

Les mer om LMSO på våre nettsider: www.lmso.no

Folkets Hus, Løkkeveien 22, 4008 Stavanger