LMSO Østlandet: Fagkveld om traumeraksjoner med Lise Berglund v/Modum bad

Tidspunkt

21. oktober 2021

18:00 - 21:00

Sted

Grendehuset i Korsgata 16, 0551 Oslo
Se veibeskrivelse

Påmelding

LMSO Østlandet ved regionsansvarlig Mathilde Fuglesang Stokke m/frivillige ønsker velkommen til en kompetansehevende fagkveld om traumereaksjoner, med Lise Berglund som foredragsholder!

Lise Berglund skal holde foredrag om traumeaksjoner på LMSO sin fagkveld.

På denne fagkvelden er temaet “Traumereaksjoner – normale reaksjoner etter unormale hendelser”. Vi har vært så heldige å få med oss dyktige Lise Berglund som foredragsholder.

Til daglig jobber Berglund ved Traumepoliklinikken til Modum Bad i Oslo. Hun er grunnutdannet sykepleier og har videreutdannelse i psykisk helsearbeid, med klinisk spesialisering innen traumereaksjoner. I tillegg har hun tatt en mastergrad innen traumebehandling.

Berglund har også faste forelesninger ved OsloMet om traumereaksjoner, og holder ukentlige gruppesamlinger om temaet.

Det blir forelesning på totalt 1,5 time (m/pauser), gruppearbeid med oppgaver utarbeidet av Berglund, samt mingling/nettverksbygging og servering av lekker fingermat som passer de aller fleste fra Funky Fresh Foods (vegansk og fritt for melk, egg og andre animalske produkter). Vi vil også ha noen veganske og godt merkede glutenfrie alternativer fra samme leverandør.

— Jeg har siden 2008 viet mye faglig oppmerksomhet til traumefeltet. Blant annet var jeg elev hos Ellert Nijenhuis fra 2009 – 2015, «Traumerelatert dissosiasjon av personligheten» gjennom Senter for krisepsykologi i Bergen, forteller Berglund.

— Da en av mine kollegaer forespurte om jeg hadde kapasitet til å forelese på LMSO sin fagkveld i oktober, ble det naturlig for meg å takke ja, blant annet fordi jeg synes kunnskapsutveksling er et svært meningsfylt arbeid, samt at det er inspirerende å kunne få bidra i LMSO sitt viktige arbeid, sier Berglund.

Praktisk informasjon

Sammen med sine frivillige ønsker Mathilde Fuglesang Stokke, regionsansvarlig for LMSO Østlandet, hjertelig velkommen til en trivelig kveld med faglig påfyll!
 • Tid: 18:00-21:15
 • Sted: Grendehuset i Korsgata 16, 0551 Oslo. Det er rullestolrampe inn til lokalet, og arrangementet foregår i første etasje. Det er også universelt utformet WC i lokalet. Trenger du tilrettelegging av noe slag? Kontakt regionsansvarlig Mathilde Fuglesang Stokke på [email protected].
 • Påmelding: Meld deg på via deltaker.no
 • Målgruppe: Primært profesjonsutøvere innen helse-og sosialfag, samt studenter innen disse retningene, i tillegg til mennesker med egenerfaring. Andre interesserte er også velkomne.
 • Smittevern: Vi følger de til enhver tid gjeldende retningslinjer og regler for smittevern for offentlige arrangementer. Det vil bl.a. stå fremme spritdispensere. Vi vil sende detaljert informasjon om smittevernstiltak til deltakere når arrangementet nærmer seg.
 • Kun 26 plasser, så vær rask! Det blir godt læringsutbytte og nettverksbygging i gruppearbeidet.
 • Påmeldingsfristen er  midnatt 17. oktober.
 • Priser (inkluderer fingermat):
  • Ordinær billett: 400 kr
  • Student/ufør: 300 kr
  • Medlemmer i LMSO: 200 kr. Meld deg inn i LMSO! Da støtter  du arbeidet vårt, får mulighet til å påvirke arbeidet på landsmøtet, og får rabatt på lignende arrangementer if remtiden! NB: Rabatten gjelder ikke faste givere, bare ordinært medlemskap og familiemedlemskap. Vi vil kryssjekke påmeldte i denne kategorien med medlemslistene våre.

Program

17:30 Innslipp, mingling og nettverksbygging med andre deltakere samt ansatte og frivillige i LMSO på stand og i lokalet
18:15-18:30 Kort presentasjon av LMSO v/regionsansvarlig for LMSO Østlandet, Mathilde Fuglesang Stokke
18:30-19:15 Foredrag av Lise Berglund: “Traumereaksjoner – normale reaksjoner etter unormale hendelser”
19:15-19:30 Pause, mingling, slå av en prat med LMSO-frivillige og ansatte hvis man vil
19:30-20:15 Lise Berglund fortsetter med foredrag og introduserer gruppeoppgaven
20.15-20:30: Pause, mingling, slå av en prat med LMSO-frivillige og ansatte hvis man vil
20:30-20:45 Gruppeoppgave-arbeid
20:45-21:00: Fingermat og dialog om gruppeoppgaven

Line Kolstad Rødseth tiltrer som generalsekretær i LMSO i januar 2022, og ser frem til å hilse på deg på denne fagkvelden!

PS. På dette arrangementet får du, i tillegg til vår regionsansvarlige og flotte frivillige, også mulighet til å hilse på og slå av en prat med LMSOs påtroppende generalsekretrær Line Kolstad Rødseth!

I tillegg vil fungerende generalsekretær i LMSO (til vanlig informasjonsrådgiver) Andrea Bruer være tilstede.

Rødseth og Bruer vil stå på stand sammen i lokalet før og etter arrangementet samt i pauser for svare på spørsmål om LMSO. Sammen med regionsansvarlig Mathilde Fuglesang Stokke og frivillige i regionen vil de gjerne bli litt kjent med dere som deltar! Vi er blant annet interessert i å vite hvordan dere opplever graden av traumeinformert behandling og tilnærminger på egen arbeidsplass.

 

Hjertelig velkommen!

Grendehuset i Korsgata 16, 0551 Oslo