Få med deg teaterforestillingen “Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd” i oktober!

Foto av en teaterscene. På en rød mur laget av røde klosser (tre i høyden og fem i bredden) sitter tre mennesker: En mann med olaskjorte, sort bukse og skjegg og en kvinne med brunt hår og panenlugg hvis hode titter frem over mannens skulder. Bak kvinnen sitter en andre kvinne og omfavner begge de to foran seg. Gulvet er sort. I bakgrunnen ser vi en vegg satt opp av grå pappesker.
Foto: Aimée Kaspersen – fra forestilling 2017

I oktober i kommer teaterforestillingen “Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd” til Nord-Norge og byene Kirkenes, Alta, Tromsø, Harstad og Bodø.

Tekst: Aimee Kaspersen, prosjektleder i LMSO og produsent og samarbeidspartner for teaterforestillingen.

Én av fem jenter og én av ti gutter opplever seksuelle overgrep før fylte 19 år.

Kjenner du noen som er utsatt for seksuelle overgrep? Ja, det gjør du, men mest sannsynlig vet du det ikke.

Dokumentarteaterforestillingen “Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd” tar opp vanskelig, men viktig tematikk.

Se tidspunkter og mer informasjon på vår kalenderoversikt.

Senvirkninger for individene bak tallene

Forestilingen viser helt vanlige mennesker som har hatt ulike møter med både politi, helsevesen og rettsstaten Norge. Den viser senvirkninger etter seksuelle overgrep og tanker om psykisk helse. Den viser tall og statistikk – men viktigst av alt, den viser noen av individene bak tallene – for hvem er egentlig de?

“Vi som ser på får en opplevelse av at selv om de som opplever dette er ofre, så er de så mye mer enn det. Det er ikke offerrollen de ønsker å identifiseres som, noe som er utrolig viktig å få frem!” – Publikummer, Trondheim 2016

En unik og nyskapende tilnærming til overgrepstematikken

Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) og Aimée Kaspersen Produksjoner har inngått et samarbeid for å belyse tematikken på en nyskapende måte. Teater har et unikt potensiale i formidling av erfaringer og fakta.

“Jeg følte at jeg kunne gråte for alle de jeg ikke har kunnet gråte for tidligere”
– Psykologspesialist Ingrid Lorentzen Kildal, Vinterlysfestivalen 2018

De håper å åpne for en dialog som på sikt kan bevisstgjøre folk i det daglige og ufarliggjøre overgrep som tema. Dette gjøres gjennom foredrag, dokumentarteater og i ettersnakk hvor publikum kan delta.

Målet er et samfunn som er bedre rustet til å se og forebygge seksuelle overgrep, men også bidra til et samfunn som møter overgrepsutsatte som det de er: først og fremst mennesker.

“Teater blir mer enn bare teater når man ser slike forestillinger”
Publikummer, Trondheim Dokumentarfestival 2017

Se tidspunkter og mer informasjon på vår kalenderoversikt!