LMSO sitt landsmøte: Nye styremedlemmer, Ildsjelpris, aktivistworkshop og mer!

Med flott utsikt fra 7. etasje på Scandic Hell avholdt LMSO sitt Landsmøte 2019 2.-3. november.

Den 2. og 3. november gikk LMSO sitt Landsmøte 2019 av stabelen!

Det ble sosial hygge, vedtak av diverse saker og valg av nytt styre. Ta gjerne en titt på protokollen fra møtet.

LMSO delte også ut Ildsjelprisen til fantastiske frivillige og regionsansvarlige for LMSO Rogaland: Gro Harestad! Les mer om utdelingen lenger ned i saken.

Nye styremedlemmer

Med 17 stemmeberettigede medlemmer tilstede ble alle de nye styremedlemmene valgt enstemmig ved akklamasjon.

Dette er de nye styremedlemmene, som snarlig vil fordele verv seg i mellom (bilder og grundigere presentasjon kommer snart på “Om oss”-siden vår):

  • Line Hågensen: Daglig leder og styresekretær i krisesenter, og utdannet sosionom, med videreutdanning i traume og krisebehandling.
  • Kjersti Sandviken: Mastergrad i business and management, jobber som megler med erfaring i å jobbe administrativt opp mot styre.
  • Helene Skuland: Utdannet politi, skrev bachelor om forebygging av festrelatert voldtekt.
  • Bilal Ahmed Khan.
  • Otilie Myhra: Psykologistudent med prosjekterfaring med å sette fokus på overgrep, både generelt og i skolesystemet.

Erla Gunnarsdottir, Thale Juul og Wenche Fjeld fortsetter i styret.

LMSO retter en stor takk for innsatsen, akkompagnert av grundig applaus, til det avgåtte styret: Leder Hylja Häninger, nestleder Sidsel Fjelltun, sekretær Wenche Rothaug og styremedlem Vebjørn Brekken.

Landsmøtet vedtok også alle andre saker enstemmig jamfør styrets innstilling. Du kan lese protokoll samt alle sakspapirene med vedlegg på landsmøtets kalenderoppføring.

Foto av kvinne som smiler bredt og ser inn i kamera. Hun har lysebrunt/mellomblondt hår til skuldrene, blå øyne og en pologenser i en tåkeblå farge. Bakgrunnen er en røff betongvegg i grå med hvite og sorte malingsflekker på. Fotoet er tatt fra litt under skuldrene og opp.
Gro Harestad, regionsansvarlig og ildsjel LMSO Rogaland.

Ildsjelprisen delt ut til Gro Harestad

LMSO-Ildsjelprisen 2019 ble delt ut til Gro Harestad, som er regionsansvarlig for LMSO Rogaland.

— Tusen takk til LMSO og muligheten til å få gjøre noe fornuftig: Å sette traumer på kartet, som er mangelvare i Norge, sa Harestad i sin takketale til Landsmøtet.

— På mange måter har LMSO vært en god behandling for meg i en periode som har vært ganske tøff. Så uten LMSO hadde det vært kjedelig! Tusen takk for mulighetene.

Artikkelen fortsetter etter faktaboksen.

Her er en av begrunnelsene for nominasjonen, som ble lest opp av regionsansvarlig for Telemark og Østlandet, Ingrid Johanne Vaalund. Du kan se utdelingen selv på opptaket av vår FB-livestream.

Gro er en ildsjel som brenner og lever for å hjelpe andre gjennom opplysning om ikke bare LMSO men i det hele tatt hjelpe mennesker med traumer og vonde opplevelser.

Hun ofrer gjerne all sin tid for dette arbeidet og tenker aldri på at hennes iherdighet noen ganger går ut over henne selv. Folk merker hennes sterke og brennende engasjement og jeg er sikker på at hun er en av dem som har fått budskapet ut til alle om hvor mange som blir utsatt for overgrep.*

Gro er kanskje ikke den som forteller alle om det store arbeidet hun gjør men vi er mange som ser det og setter pris på det. Jeg syntes hun fortjener å bli nominert for denne uselviske og engasjerte innsats.

I mitt indre blikk står Gro fremdeles på en stol foran Stortinget og taler barnas sak under “Foreldreopprøret”. Det var i fjor, men hun er fremdeles en sterk forkjemper for barn, som i kronikken “Norge svikter de mest utsatte barna”.

I år var hun også drivkraften bak Fædrelandsvennens grundige avsløring av en skadelig terapeut, og artikkelserien derfra lærte mange at “traumeterapeut” ikke er en beskyttet tittel.

I januar arrangerte hun en fagkveld for helsepersonell i Stavanger: «Seksuelle overgrep i barndommen: Omfang, konsekvens og muligheter». Der holdt hun også foredrag.

I mars var LMSO Rogaland for første gang medarrangør av Verdighetsseminaret, og Gro holdt foredrag med temaet «Tilknytningsteori og erfaringshistorier». Under Toppmøtet til Erfaringskompetanse var Gro med på å sette traumebevisst hjelp på dagsordenen.

Marianne Finstad og Gro utviklet foredraget som innleder fagdagen “Voksne som ser”, som nå er på turne i Østlandsområdet i forbindelse med teaterforestillingen “Man er først og fremst menneske”.

Gro er også med i Helsedirektoratets “BrukerRop” og i arbeidsgruppa til Messe for Verdighet, og hun har deltatt i et formøte i arbeidet for å få kommunen til å bli en traumeinformert by.

Jeg helt andpusten bare av å skrive om dette — og mener Gro fortjener ildsjelprisen.”

Foredrag og workshop

Eva Jakola Johnsen fra Engasjert Byrå holdt et veldig spennende og nytt foredrag i kombinasjon med workshop.

På søndag holdt Eva Jakola Johnsen kombinert foredrag og workshop med tittelen “Hvorfor vil ingen høre på meg når det jeg sier er så viktig?”.

Eva er seniorrådgiver og prosesskonsulent ved Engasjert byrå. Hun har bred erfaring fra både eksternt kommunikasjonsarbeid og interne prosesser i offentlig og privat sektor.

Under Johnsens sitt foredrag og workshop fikk LMSO sine landsmøtedeltagere bryne seg på hvordan de best kan formidle sitt budskap.

Blant annet lærte de om retoriske grep som ethos, pathos og logos, samt hvem LMSO ønsker å påvirke, hvordan, hva som er ønsket utfall/mål, og hvordan LMSO kan nå disse målene.

LMSO takker for et vel gjennomført og hyggelig landsmøte, og ønsker alle våre medlemmer velkommen på neste års landsmøte!