Nye regionsansvarlige for Midt-Norge: – Vil fokusere på studenter

Foto av kvinne som ser rett i kamera. Hun har mørkblondt hår til skuldrene, oransje genser, brun ytterjakke og briller. Hun smiler. Bakgrnnen er uklar med natur og en parkeringsplass.
Catrine Næss er en av de to nye regionsansvarlige i LMSO Midt-Norge.

Catrine H. Næss og Ørjan Røkkum Brandtzæg deler nå vervet regionsansvarlig for LMSO Midt-Norge. De har store planer for studentene i regionen.

Catrine studerer vernepleie ved NTNU, og jobber i Trondheim kommune.

— Jeg har lenge vært engasjert for videreutvikling av kunnskap om seksuelle overgrep og traumer, forteller Næss.

Ørjan er oppvokst på Nordmøre. Han studerer psykologi ved NTNU i Trondheim.

— LMSO sin tilnærming til temaet overgrep gjorde at jeg ønsker å få dette ut til flere, sier Brandtzæg, som er en samfunnsengasjert student.

Studentfokus

— Vi har lyst til å fokusere på studentene i regionen gjennom vårt arbeid. Dette ønsker vi å gjøre med kunnskapsbygging og destigmatisering, forteller de nye regionsansvarlige.

Foto av mann som ser inn i kameraet. Han har glattbarbert hode, kraftig rødlig skjegg og blå øyne. Han har på seg en hettegenser og en skinnjakke.
Ørjan Røkkum Brandtzæg har sansen for LMSO sin tilnærming til temaet overgrep, og ønsker å nå ut til flere, da særlig studenter.

— Siden vi er studenter selv, ser vi at det er mangelfull undervisning og pensum om dette temaet hos de fleste studieretninger hvor det burde ses på som en nødvendighet, sier Brandtzæg.

— Vi ønsker derfor å være en positiv drivkraft som supplerer med god fagkunnskap til ulike profesjoner og studieretninger. Dette kan bidra til en god tverrfaglig debatt. og gode erfaringer å ha med seg ut i arbeidslivet, sier Næss.

— Vi gleder oss til å ta fatt på vervet!

Samarbeid, debatter og frivillighetsgruppe

De forteller at planene fremover vil gjøres i samarbeid med studentmiljøet og ulike organisasjoner.

— Idemyldringen er i gang, og vi gleder oss til å vise frem planen for høstsemesteret 2019, sier de.

— Vi ønsker å skape en god debatt om utfordrende temaer, og strekker oss langt for å få foredragsholdere med god kunnskap om sitt respektive tema.

De to ønsker også å få igang en frivillighetsgruppe i regionen. I frivillighetsgruppen vil det etter behov bli informasjonsmøter og møter om inntak og prosjekter.

Region Midt-Norge samarbeier også med Regional Enhet For Traumebehandling (REFT) ved Nidaros DPS. Dette samarbeidet ivaretas inntil videre av daglig leder i LMSO, Elin Skjeltorp, som også holder til i Trondheim.