Nytt styre konstituert: — Vi skal formalisere og profesjonalisere organisasjonen

I går ble det nye styret i LMSO konstituert, med flere nye styremedlemmer. Styret satser i 2019 på å utvikle organisasjonen formelt og profesjonelt.

Det nye styret ble valgt på landsmøtet 20.-21. oktober på Scandic Hell i Trøndelag.

– Styrets hoved-satsingsområde for året 2019 er å formalisere og profesjonalisere organisasjonen,  sier styreleder Hylja B. Häninger.

Foto av kvinne i grønn genser, langt, brunt hår og blå øyne som smiler og ser inn i kameraet. Bakgrunnen er et beige kanvas.
Styreleder Hylja B. Häninger.

Retningslinjer, rammeverk og rollefordeling

– Dette gjør vi ved å utarbeide flere retningslinjer og rammeverk for drift og frivillig engasjement i organisasjonen, og ved å ha fokus på å profesjonalisere styret gjennom mer effektive styremøter og formell skolering av styret.

Hun forteller at de også skal ha en tydeligere rollefordeling i organisasjonen fremover:

– Som i alt frivillig virke må oppgavene fordeles på mange. På den måten kan LMSO unngå å drive rovdrift på frivillige og en dag bli mer personuavhengig.

Foto av tre voksne personer som ser inn i kameraet og smiler. Fra venstre: En kvinne med blondt hår og sort jakke, en mann med skjeogg, skjorte og genser og en kvinne med kort, brunt hår, grå jakke og hvitt skjerf.
LMSO-tilknyttede Stine Kühle-Hansen (t. h.) sammen med Marianne Müller og Trond Jacobsen i Bivrost film. De samarbeidet om animasjonsserien “Kroppen min eier jeg”, som nylig ble nominert til Emmy.

Webansvarlig-ansettelse og stipendiatsøknad

– Vi i styret gleder oss over videre ansettelse av webansvarlig Andrea Bruer, som styret anser som en god og viktig ressurs når det kommer til daglig drift av nettside og e-post, medlemsregister, rekruttering og andre oppgaver, sier Häninger.

– Det er også med stor glede at LMSO står som søkerorganisasjon i forbindelse med stipendiatstilling til tidligere ansatt Stine Kühle-Hansen, for å sikre videre arbeid med «Kroppen min eier jeg» med oppfølger Friksjon og følelser.

Kühle-Hansen ønsker å kombinere stipendiatet med å undervise elever – som er målgruppen – og lærerstudenter i temaet.

Takk til avtroppende, velkommen til nye

– Vi i LMSO vil rette en stor takk til avtroppende styremedlem Heidi Irene Arstad. Heidi bidro til at LMSO fikk et betydelig designmessig løft under hennes tid i styret, særlig med tanke på utvikling av logo. Vi ønsker henne lykke til som selvstendig næringsdrivende i grafisk design-bransjen, sier Häninger.

De eksisterende styremedlemmene ønsker også de nye styremedlemmene – Erla Gunnarsdottir og Kristin Oudmayer – hjertelig  velkommen.

Vi ønsker også nye medlemmer fra valgkomiteen, Ørjan Røkkum Brandtzæg og Kristin Anita Bulling, velkommen til LMSO. Grethemor Skagseth Haugan og Renate Lyse ble gjenvalgt som valgkomitémedlemmer på landsmøtet.

To nye styremedlemmer

Velkommen til to nye styremedlemmer: Kristin Oudmayer og Erla Gunnirsdottir!

Foto av voksen kvinne med brune øyne og brunt, krøllete hår til skuldrene og sort skjorte med gulldetaljer. Kvinnen ser rett inn i kamera og smiler.Kristin Oudmayer, styremedlem – sitter 2 år

 • Jeg er en 44 år gammel kvinne som de siste åtte årene har jobbet som fagansvarlig for ”Du kan være Den ene”, og områdene oppvekst og inkludering i UNICEF Norge.
 • Jeg har det faglige ansvaret for utviklingen av arbeidet UNICEF Norge gjør for sårbare barn og unges i Norge – med utgangspunkt i Barnekonvensjonen.
 • En betydelig del av arbeidet består av strategisk og engasjerende kommunikasjonsarbeid, samt utarbeidelse og gjennomføring av kampanjer, innhold på nettsider, foredrag i ulike fora, politisk påvirkningsarbeid, samt å være talsperson i media.
 • De 18 årene før jeg begynte i UNICEF Norge, jobbet jeg som miljøterapeut på ulike psykiatriske avdelinger, og de ti siste av disse årene som barneansvarlig på Blakstad sykehus i Asker, med spesielt ansvar for oppfølging av barn som pårørende på psykiatrisk akuttavdeling. Det betyr at jeg har møtt mange – både voksne og barn – som har opplevd seksuelle overgrep.
 • I tillegg til mitt brennende engasjement for temaer knyttet psykisk helse og barn og unges rettigheter, kan jeg også nevne at jeg har skrevet tre bøker om mobbing og sårbarhet, og at jeg har vært en aktiv samfunnsdebattant innenfor disse temaene.
 • Har studert yrkesfaglig pedagogikk, med fordypning i helsefremmende og forebyggende arbeid.
 • Godt gift med to flotte jenter på 18 og 20 år.

Foto av kvinne med mørkebrunt hår bak ørene og til skuldrene. Hun smiler og ser inn i kameraet med hodet litt på skakke. Hun har en sort bluse med blomsterprint på. Bakgrunnen er en hvit vegg.

Erla Gunnarsdottir, vara – sitter 2 år

 • 2001-2004 Mellomfag Sosiologi ved NTNU
 • 2004-2007 Sosionom ved HiST
 • Motiverende Intervju for NAV-ansatte, samt sertifiseringer i diverse karriereveiledningsverktøy.
 • Etter utdanningved HiST jobbet jeg ved Catharinasenteret (akutt og kortidsinstitusjon for ungdom 13-18 år), Tilrettelagt Fritid, Kulturenheten-Trondheim Kommune, Miljøarbeider ved Risvollan Ungdomsklubb.
 • Jobbet ved NAV Lerkendal fra 2009 til 2018. Har her jobbet med de fleste ytelser og har også jobbet i flere prosjekter. Er fremdeles involvert i prosjekt rundt unge og medvirkning i NAV.
 • Jobber nå som karriereveileder ved Karrieresenteret i Trøndelag ( Trøndelag Fylkeskommune)
 • Har søkt master i sosialt arbeid fra høst 2018.
 • Er glad i å jobbe med mennesker og å drive med fagutvikling.
 • Er uredd og liker utfordringer, samfunnsengasjert og opptatt av bruker/klient/pasients medvirkningsmuligheter.

Disse fortsetter i styret

Kvinne med langt hår til bysten ser rett inn i kameraet og smiler. Hun har på seg en sort dressjake over en mørkeblå bluse med mønstertrykk. Kvinnen har blå øyne og lys gud. Bakgrunnen er uklar natur.Hylja Häninger, Styreleder, sitter 1 år til

 • Som uttrykksterapeut bruker jeg det som et indirekte verktøy i møte med det offentlige og i møte med mennesker med overgrepserfaring.
 • Jeg bruker også min egen erfaringsbakgrunn fra krenkelser, barnevern, psykiatri og rettsvesen som drivkraft og motivasjon til å gjøre en innsats for å sette lys på – og kjempe mot seksuelle overgrep.

 

Fotograif av kvinne med grønn cardigan, grønt, tynt skjerf, brunt år til kjeven og runde briller som smiler og ser inn i kamera. I bakgrunnen er det oransje høstløv.Sidsel Fjelltun, Nestleder, sitter 1 år til

 • Jeg er psykolog og har vært aktiv i barne- og ungdomsfrivilligheten, samt deltatt i samfunnsdebatten.
 • Utdannelsen har gitt meg kjennskap både til helsevesenet og behandlingsmetoder såvel som mangler.
 • Fra organisasjonsarbeidet mitt er jeg vant med sakspapirer og prosess, og gjennom iherdig kronikkskriving forsøker jeg å gjøre LMSO kjent for flere.

 

Foto fra livet og opp av mann med skjegg, blå øyne og rødt hår, Han ser inn i kameraet og smiler. Bakgrunne er et uklart landskap.Vebjørn Brækken, styremedlem, sitter 1 år til

 • Sosionom og sexolog
 • Ansatt ved utekontakten i Trondheim kommune.
 • Holder foredrag om blant annet ungdom, seksualitet og kjønn gjennom LMSO sin Ressursbank.

 

Foto av kvinne med mørkeblondt hår til litt under skuldrene. Hun har briller og smiler bredt mens hun ser rett inn i kamera. Hun har på seg en burgunder genser. Bakgrunnen er et uklart landskap.Wenche Rothaug, sekretær, sitter 2 nye år

Wenche Rothaug, gift, to barn og bosatt på Ranheim. Utdannet Adjunt, ufør siden 2014.

“Jeg er med i styret fordi jeg ønsker å spre kunnskap, påvirke og endre. Hovedsaklig for at mennesker med overgrepserfaring og deres pårørende skal bli best mulig ivaretatt i møte med det offentlige tjenestetilbudet. Blant annet ved at vi utvikler tjenester hvor traumebevisst tilnærming er en selvfølgelig grunntanke.”

Voksen kvinne med blondt hår til skuldren, pannelugg og hvit bluse med lilla blomstermønster ser tl høyre i bildet og smiler. Bildet er tatt i halvprofil. I bakgrunnen er det grønt gress med gule blomster. Bildet er tatt fra overarmene og opp.Wenche Fjeld, styremedlem, sitter 2 nye år

 • Utdannet barnehagelærer i 1985, noe praksis fra barnehage og skole, men i all hovedsak arbeidet med mennesker med funksjonsnedsettelser.
 • Ansatt i habiliteringstjenesten, Sykehuset Innlandet HF, fra 1991-2015, seniorrådgiver Statens barnehus Hamar, 2016-2018 og prosjektleder Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester Hedmark, 2018 –d.d.
 • Videreutdanning i spesialpedagogikk, målrettet miljøarbeid, sexologisk rådgivning og master i sexologi.
 • Medforfatter i boka «Utviklingshemmede og seksuelle overgrep – rettsvern, forebygging og oppfølging» og medarbeider i SUMO-prosjektet (sikring av utviklingshemmede mot overgrep).

Foto av kvinne med blondt hår til litt lenger enn skuldrene. Hun har på seg en rutete skjorte og smiler og ser nn i kameraet. Hun har blå øyne. Bakgrunnen er et uklart landskap.Thale Martine Juul, vara, sitter 2 nye år

 • Master of Management.
 •  Leder for Business Support i Teekay Offshore Production.
 • Alltid vært samfunnsengasjert og opptatt av å gjøre en forskjell. Tidligere engasjert i alt fra elevorganisasjoner til frivillighet i Ecuador, fredskorpsprosjekt, aktiviteter for barn på krisesenter ++
 • Seksuelle overgrep er fortsatt et stort tabu og jeg ønsker å bidra til mer åpenhet, informasjon og opplæring
 • Styreerfaring fra to andre organisasjoner