LMSO

Fra kunnskap til handling -Sammen mot seksuelle overgrep

  • Om LMSO
    • Om oss
      • Organisasjon
      • Ansatte
      • Styret
      • Historikk
    • Vårt arbeid
      • Interessepolitisk arbeid
      • Organisasjonsdokumenter
      • Erfaringer og samarbeid
      • Samlinger og fagseminar
    • Ressursbank
    • Regioner
      • Troms og Finnmark
      • Nordland
      • Midt-Norge
      • Sør
      • Østlandet
    • Hva er seksuelle overgrep?
    • Trenger du hjelp?
  • Bli medlem, frivillig eller gi et bidrag
  • Nyheter
  • Nyhetsbrev
  • Aktivitetskalender
  • Kontakt
  • English
Hold ned cmd tasten og trykk + / -Hold ned ctrl tasten og trykk + / -
AAA

1. juli 2021

Ildsjelprisen 2021 gikk til Hanne Line Wærness: — Jeg har ikke angret et sekund på at jeg ble frivillig i LMSO

LMSOs ildsjel 2021, Hanne Line Wærness (t.v.) mottar ildsjelprisen fra styreleder i LMSO, Ingunn Folgerø. Foto: Gro Harestad (regionsansvarlig i LMSO Rogaland)

På LMSO sitt landsmøte i mai 2021 ble det kunngjort: Hanne Line Wærness er årets ildsjel! Wærness er vernepleier og førstelektor – og frivillig i LMSO Rogaland. På sommeravslutningen for LMSO Rogaland den 24. juni kunne styreleder Ingunn Folgerø endelig fysisk overrekke prisen til Wærness.

“Årets ildsjel er en person som har vært medlem i LMSO i en årrekke, også før organisasjonen skiftet navn og staket ut ny kurs for organisasjonens virke. Personen har et brennende engasjement for å opplyse, informere og synliggjøre konsekvensene av seksuelle overgrep og ikke minst hva utsatte har behov for av hjelp og trygghet.

Personen har en faglig tyngde innen tematikken som skinner i frivillighets arbeidet som nedlegges. I tillegg formidler personen den utsattes perspektiv gjennom tekster som når langt utover Norges grenser. Personen har deltatt og deltar fremdeles, i arbeidsgrupper som arrangerer seminarer og i skrivegruppe som produserer kronikker. Personen er en nordlending som har gjort søring av seg og er aktiv i LMSO Rogaland. Jeg mener at årets ildsjel må bli Hanne Line Wærness.”

Slik lød nominasjonsteksten som førte til at komiteens valg falt på Hanne Line Wærness.

Ønsket å bidra i det tverrfaglige fellesskapet

— Hvorfor valgte du å bidra frivillig i akkurat LMSO?

— Jeg meldte meg inn i Blålys den gang LMSO het det og var en brukerorganisasjon – det begynner å bli en stund siden. Blålys ga meg en tilhørighet til et fellesskap, en opplevelse av å ikke være alene med erfaringer og de konsekvensene det kan ha, forteller Wærness.

— Da vi ble LMSO, endret fokuset seg til en interesseorganisasjon som jobber for å sette seksuelle overgrep og traumer på dagsorden.

— Det tverrfaglige perspektivet til LMSO – balansen mellom forskning, fag og erfaring – gjorde at jeg ønsket å bidra inn i dette fellesskapet. Jeg er selv fagperson med overgrepserfaring, og tenker at hvis det er noe andre kan dra nytte av så er det bra.

— Så da regionansvarlig Gro Harestad inviterte til et informasjonsmøte en gang i 2018 kastet jeg meg på som frivillig. Og har ikke angret et sekund!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Wærness sier at hun aldri har angret et sekund på at hun meldte seg som frivillig i LMSO i 2018. Foto: Gro Harestad

Forskningsbasert kunnskap, faglig påvirkning og informasjonsarbeid

— Hva har du syntes og synes er mest givende å bidra med i LMSO, og hvorfor?

— Det er mange ting med LMSO som er givende. Det kanskje viktigste for meg er arbeidet med å løfte frem seksuelle overgrep og traumer i samfunnsdebatten. Seksuelle overgrep mot barn er ikke noe folk liker å snakke om – det skal helst ikke skje. Men det skjer, og konsekvensene kan være kjempestore for de det gjelder – også de som er rundt, sier Wærness.

Påvirkning gjennom forskning, fag og erfaring er noe av det som gjør det meningsfullt å være frivillig.

— LSMO jobber på flere plan, med faglig påvirkning og informasjonsarbeid. Det å arrangere fagdager og -kvelder er spennende og viktig, for da bidrar vi både med informasjon og ikke minst kunnskapsheving.

— Gjennom faglige arrangementer kan vi nå ut til de som jobber i helse- og sosialsektoren på alle nivå, få faglige innspill og forskningsbasert kunnskap ut til de som møter personer med overgrepserfaringer.

— Kunnskap om konsekvenser, og hvordan disse kan komme til uttrykk, er viktig for at hjelpeapparatet skal kunne møte utsatte mennesker på en verdig måte. Så for meg er påvirkning gjennom forskning, fag og erfaring noe av det som gjør det meningsfullt å være frivillig, sier hun.

— Det frivillige arbeidet har gjort meg sterkere

— Er det noen av dine bidrag gjennom årene du husker som ekstra sterke, eller som ga resultater du er ekstra fornøyd med?

— Jeg liker å skrive, og forsøker å flette erfaring og fag inn i tekster som forhåpentligvis kan bidra til refleksjon og gjenkjennelse hos andre. Det har blitt noen kronikker og andre innlegg etter hvert.

Det er faglig og personlig berikende å kunne være en del av et fellesskap som har et så viktig fokus som LMSO har.

— Mitt hjertebarn er det usette, utsatte barnet. Jeg ønsker å løfte frem det erfaringsuttrykket som ikke er umiddelbart synlig, og dermed vanskelig å forholde seg til for både den utsatte og de rundt. Avskamming er et viktig ord i denne sammenhengen.

— En av disse kronikkene, “Sporene og ordene – på innsiden”, traff tydeligvis noe hos mange, og ble delt også utover landegrensene. Det var en tekst som satt langt inne å skrive, og det gjorde stort inntrykk å se at den ble tatt imot på den måten den ble. Da gir det mening å dele erfaringer med faglig vri.

— Hva har du selv fått ut av å bidra i LMSO gjennom alle disse årene?

— Det er faglig og personlig berikende å kunne være en del av et fellesskap som har et så viktig fokus som LMSO har. Koblingen fag, forskning og erfaring er så viktig for denne tematikken.

— Regionansvarlig Gro Harestad er kunnskapsrik og dyktig, og en stor inspirasjon og pådriver i det arbeidet vi gjør her i Rogaland. Som frivillig på grasrotnivå får jeg mulighet til å bidra med mitt – og det er veldig ansporende.

— Det arbeidet jeg har fått være med på som frivillig har gjort meg sterkere, og bidratt til at jeg i større grad tåler min egen historie. Det er noe så befriende med å møte andre som snakker «samme språk»!

Wærness avslutter med en tydelig oppfordring:

— Hvis noen tenker at de har lyst til å engasjere seg i et særdeles viktig samfunnsarbeid – så er det alltid plass i LMSO. Da kan vi i fellesskap fjerne noen tabuer, bidra til avskamming, øke kunnskap og sette seksuelle overgrep og traumer på dagsorden!

—

Vil du bidra som frivillig i LMSO?
Ta en titt på våre aktive oppdrag på frivillig.no, eller kontakt din nærmeste regionsansvarlige direkte!

Vil du støtte vårt arbeid økonomisk?
Bli medlem!

16. april 2021

Kjenner du en eller flere LMSO-ildsjeler? Nominer dem til Ildsjelprisen 2021!

Ildsjelprisen i 2018 var en skulptur spesiallaget for anledningen av kunstner Ingunn Dalin.
Foto: Andrea Bruer

Prisen “Årets ildsjel” deles ut på LMSO sitt digitale landsmøte den 29.mai!

Er det noen i LMSO du syns har utmerket seg ved  å vise særlig personlig initaitv og innsats i organisasjonens regi? Noen du tenker fortjener en ekstra oppmerksomhet og bekreftelse for arbeidet sitt? Da kan du nominere vedkommende til Ildsjelprisen 2021 – og du kan nominere så mange du vil!

Prisen skal ikke gå til styremedlemmer eller ansatte, men er ment å hente frem den frivillige innsatsen «på gulvet» og gi dem særlig heder.

  • Les mer om årets digitale landsmøte den 29. mai!

I utdelingen av prisen vurderes tidsbruk, innsats og resultater, med det mål å løfte frem frivillige som gjør et arbeid som inspirerer oss andre.

Dette er en flott anledning for alle LMSO-medlemmer og frivillige til å vise sin takknemlighet til alle ildsjeler som står på for LMSO!

I fjor var det Ingrid Johanne Vaalund som fikk prisen for hennes enorme innsats på flerfoldige områder for LMSO og i arbeidet mot seksuelle overgrep.

Kjenner du årets ildsjel?

Du kan nominere din kandidat til Årets Ildsjel ved å fylle ut skjemaet for ildsjel-nominasjon. Her oppgir du navn på personen og sender inn en skriftlig begrunnelse på maks 200 ord. Husk navn på kandidat og informasjon om kandidatens tilhørighet i organisasjonen.

Alle kandidatforslag skal være LMSO i hende innen 26.  mai 2021.

Nominasjonskriterier

● Personen skal ha gjort en ekstraordinær innsats for LMSO.
● Personen har levd opp til formålet til organisasjonen om å “sette seksuelle overgrep og
traumer på dagsordenen i samfunnet”.
● Personen som nomineres må være aktiv frivillig, medlem eller regionsansvarlig i LMSO.

Ønsker du å nominere flere?

Bare fyll ut skjemaet for én person først. Når du er ferdig får du muligheten til å fylle det ut på nytt med en ny nominiasjon!

Formelle kriterier

1. Årets ildsjel kan ikke være ansatt eller styremedlem i LMSO. Det er åpent for at regionsansvarlige kan nomineres.
2. Personen må nomineres av et LMSO-medlem eller en frivillig i LMSO, og det må følge med en begrunnelse for nominasjonen.
3. Styremedlemmer kan nominere kandidater, men det enkelte styremedlem er da inhabil i utvelgelsesprosessen.
4. Det skal nedsettes en komite til utvelgelsesprosessen, bestående av ett medlem, ett styremedlem og daglig leder. Komiteen kan innhente ytterligere informasjon om en kandidat, men er ikke forpliktet til å gjøre det.
5. Man kan ikke nominere seg selv.

Nominasjonsprosess/komité

● Flere kjønn skal være representert, og mangfold i komiteen skal ellers etterstrebes.
● Styret velger leder i nominasjonskomiteen.
● Nestleder har medieansvar.
Nominasjonskriterier
● Personen skal ha gjort en ekstraordinær innsats for LMSO.
● Personen har levd opp til formålet til organisasjonen om å “sette seksuelle overgrep og
traumer på dagsordenen i samfunnet”.
● Personen som nomineres må være aktiv frivillig, medlem eller regionsansvarlig i LMSO.

Er det noen bestemte du tenker på etter å ha lest dette? Fyll ut skjemaet for ildsjel-nominasjon innen 15. mai!

8. desember 2020

Ildsjelprisen 2020: Ingrid Johanne Vaalund

Ildsjelprisen for 2020 gikk til vår fantastiske frivillige Ingrid Johanne Vaalund!

Kriteriene for å få LMSOs Ildsjelpris er at den frivillige har utmerket seg ved å vise særlig personlig initaitv og innsats i organisasjonens regi.

Prisen skal ikke gå til styremedlemmer eller ansatte, men er ment å hente frem den frivillige innsatsen «på gulvet» og gi dem særlig heder.

Foto av kvinne med kort hår med gråtoner. Hun har på seg briller, smiler og ser rett i kamera. Hun har på seg en fargerik vest over en sort genser. Bakgrunne ner en blanding av et uklart landskap og en hvit vegg.
Flotte LMSO-frivillige Ingrid Johanne Vaalund er mottaker av årets ildsjelpris!

Utdelingen av prisen vurderes tidsbruk, innsats og resultater, med det mål å løfte frem frivillige som gjør et arbeid som inspirerer oss andre.

— Utrettelig innsats i LMSO

Og å gjøre et arbeid som inspirerer oss andre – det har vitterlig Ingrid Johanne Vaalund gjort gjennom årene! Hun har de siste årene vært regionsansvarlig for LMSO Telemark, hun er aktiv som frivillig blant annet i admin-teamet i Ressursbanken til LMSO, og har bidratt med alt fra diverse prosjektinvolvering til korrekturlesing og annet tekstarbeid til utrettelig og veldig nyttig nettverksarbeid for å synliggjøre LMSO og vårt arbeid de siste årene.

LMSO har nytt godt av hennes skrivekunnskaper og formuleringsevne

Hun begynte som regionsansvarlig i LMSO Telemark i 2016, og overtok året etter ansvaret Østlandet (som nå har ny regionsansvarlig).

Her er nominasjonen av henne, skrevet av LMSO-frivillig Sissel N. Fløttum, som har jobbet tett med Ingrid i Ressursbankens frivillige administrasjonsteam den siste tiden:

“Jeg ønsker å nominere Ingrid til denne prisen for hennes utrettelige innsats i LMSO, over flere år og i flere grupper.

LMSO har nytt godt av hennes skrivekunnskaper og formuleringsevne.

Jeg setter stor pris på å ha henne med i administrasjonsteamet i Ressursbanken, der jeg opplever at vi utfyller hverandre godt. Ingrid vet at ord er hennes sterke side, men hun hoverer aldri med det. Hun er tvers igjennom en ærlig, varm og inkluderende kvinne.

Hun fortjener virkelig denne prisen.”

Likeverd mellom erfaring, forskning og fag

— Hvorfor valgte du LMSO som base for din frivillige innsats, Ingrid?
— Jeg var på leting etter en organisasjon mot overgrep som jeg kunne arbeide innen som pensjonist, og jeg valgte LSMO fordi det var en interesseorganisasjon, svarer hun.

— Det jeg ønsket, var å bidra til å formidle kunnskaper og erfaringer. LMSO sitt fokus på likeverd mellom erfaring, forskning og fag tiltalte meg veldig. Og frivillig arbeid i LMSO anbefales heftig om du som leser dette ønsker deg noe interessant å gjøre som pensjonist.

LMSO sitt fokus på likeverd mellom erfaring, forskning og fag tiltalte meg veldig.

— Hva har vært den viktigste utviklingen du har observert i organisasjonen siden du startet?
— Den gradvise overgangen til nettverksorganisasjon; kompetansehevingen og utviklingen av prosjekter som teaterturneen “Man er først og fremst menneske“, der erfaringskunnsskap og fagkompetanse samles om å bygge bro til mennesker som ønsker informasjon, sier Vaalund.

— Jeg vil trekke fram den ukuelige ståpåviljen til daglig leder Elin Skjeltorp, som har loset LMSO støtt gjennom perioder der andre kunne ha mistet motet.

— Gode menneskemøter viktigst

— Er det noen få bestemte av dine bidrag gjennom årene du husker som ekstra sterke, eller som ga resultater du er ekstra fornøyd med?
— De sterkeste personlige opplevelsene var gode menneskemøter med fagpersoner under konferanser og seminarer, sier Vaalund.

— For en som meg, med uheldige erfaringer med psykisk helsevern, er det et sjeldent privilegium å møte fremmede med fagbakgrunn og kunne snakke om arbeid mot seksuelle overgrep med utgangspunkt i gjensidig respekt og felles kunnskaper og verdier … fra en dypt personlig kilde i oss selv, i egne ekte følelser, sier Vaalund.

LMSO er ikke en støtteorganisasjon, og jeg nevner likevel gleden ved å være vitne til store aha-opplevelser når utsatte ser at de ikke lenger trenger å være ensomme fanger i en boble av smerte og skam.

Hun forteller at hun har opplevd det som interessant og lærerikt å være med på å utvikle LMSO sin Ressursbank av foredragsholdere, og å ha hatt en liten rolle i utformingen av Lufteturen og Akt, to kortfilmer om seksuelle overgrep som LMSO har vært søkerorganisasjon for.

Foto av to menn som står ansikt til ansikt i profil. Bak dem er en husvegg. Begge har på seg ytterklær og lue. De ser opprørte ut. Mannen til høyre har grå ytterklær og brunt skjegg og grå lue. Mannen til venstre har oranasje hår, gul lue og grønn jakke.
Vaalund har bidratt i utformingen av blant annet kortfilmen Lufteturen.  (Regi: Camilla Størseth, Manus: Andreas Reinhardt Produksjon: Icecube Media AS)

— Ellers er jeg glad over å kunne bidra som LMSOs representant i arrangementskomiteen til Amaliedagene, som er en psykisk helsefestival arrangert av mennesker med egenerfaring.

— Hva har du selv fått ut av å bidra i LMSO gjennom alle disse årene?
— Jeg kunne svare med en lang liste, men velger “menneskemøter” som det aller vikigste. Jeg har allerede nevnt menneskemøter med fagpersoner, sier Vaalund.

— I tillegg kommer møtene med andre frivillige i LMSO, mennesker jeg blir mer og mer glad i og får stadig større respekt for; samt møter med mennesker som vil vite mer om hva LMSO jobber med og hvorfor.

— LMSO er ikke en støtteorganisasjon, og jeg nevner likevel gleden ved å være vitne til store aha-opplevelser når utsatte ser at de ikke lenger trenger å være ensomme fanger i en boble av smerte og skam.

 

27. oktober 2020

Kjenner du en eller flere LMSO-ildsjeler? Nominer dem til Ildsjelprisen 2020!

Ildsjelprisen i 2018 var en skulptur spesiallaget for anledningen av kunstner Ingunn Dalin.
Foto: Andrea Bruer

Prisen “Årets ildsjel” deles ut på LMSO sitt digitale landsmøte på Scandic Hell lørdag 14. november!

Er det noen i LMSO du syns har utmerket seg ved  å vise særlig personlig initaitv og innsats i organisasjonens regi? Noen du tenker fortjener en ekstra oppmerksomhet og bekreftelse for arbeidet sitt? Da kan du nominere vedkommende til Ildsjelprisen 2020 – og du kan nominere så mange du vil!

Prisen skal ikke gå til styremedlemmer eller ansatte, men er ment å hente frem den frivillige innsatsen «på gulvet» og gi dem særlig heder.

  • Les mer om årets digitale landsmøte den 14. november!

I utdelingen av prisen vurderes tidsbruk, innsats og resultater, med det mål å løfte frem frivillige som gjør et arbeid som inspirerer oss andre.

Dette er en flott anledning for alle LMSO-medlemmer og frivillige til å vise sin takknemlighet til alle ildsjeler som står på for LMSO!

I fjor var det Gro Harestad som fikk prisen for hennes enorme innsats på flerfoldige områder for LMSO og i arbeidet mot seksuelle overgrep (les mer i artikkelen).

Kjenner du årets ildsjel?

Du kan nominere din kandidat til Årets Ildsjel ved å fylle ut skjemaet for ildsjel-nominasjon. Her oppgir du navn på personen og sender inn en skriftlig begrunnelse på maks 200 ord. Husk navn på kandidat og informasjon om kandidatens tilhørighet i organisasjonen.

Alle kandidatforslag skal være LMSO i hende innen 7.  november 2020.

Nominasjonskriterier

● Personen skal ha gjort en ekstraordinær innsats for LMSO.
● Personen har levd opp til formålet til organisasjonen om å “sette seksuelle overgrep og
traumer på dagsordenen i samfunnet”.
● Personen som nomineres må være aktiv frivillig, medlem eller regionsansvarlig i LMSO.

Ønsker du å nominere flere?

Bare fyll ut skjemaet for én person først. Når du er ferdig får du muligheten til å fylle det ut på nytt med en ny nominiasjon!

Formelle kriterier

1. Årets ildsjel kan ikke være ansatt eller styremedlem i LMSO. Det er åpent for at regionsansvarlige kan nomineres.
2. Personen må nomineres av et LMSO-medlem eller en frivillig i LMSO, og det må følge med en begrunnelse for nominasjonen.
3. Styremedlemmer kan nominere kandidater, men det enkelte styremedlem er da inhabil i utvelgelsesprosessen.
4. Det skal nedsettes en komite til utvelgelsesprosessen, bestående av ett medlem, ett styremedlem og daglig leder. Komiteen kan innhente ytterligere informasjon om en kandidat, men er ikke forpliktet til å gjøre det.
5. Man kan ikke nominere seg selv.

Nominasjonsprosess/komité

● Flere kjønn skal være representert, og mangfold i komiteen skal ellers etterstrebes.
● Styret velger leder i nominasjonskomiteen.
● Nestleder har medieansvar.
Nominasjonskriterier
● Personen skal ha gjort en ekstraordinær innsats for LMSO.
● Personen har levd opp til formålet til organisasjonen om å “sette seksuelle overgrep og
traumer på dagsordenen i samfunnet”.
● Personen som nomineres må være aktiv frivillig, medlem eller regionsansvarlig i LMSO.

Er det noen bestemte du tenker på etter å ha lest dette? Fyll ut skjemaet for ildsjel-nominasjon innen 7. november!

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

LMSO sentralt:
Ønsker du å besøke oss eller møte oss?
Kontakt [email protected] for å avtale tid og sted.

       

Postadresse:
Landsforeningen mot seksuelle overgrep
Torggata 31
0183 Oslo

Epost:
[email protected]
Organisasjonsnummer: 987 347 104
Kontonummer: 4312 13 71058

Bygget på WordPress av Smart Media | Design av Engasjert Byrå | Personvernerklæring