Gratis fagkveld om overgrepsutsatte menn og dissosiasjon — med visning av kortfilmen “Akt”

Tidspunkt

14. juni 2022

19:30 - 21:30

Sted

Litteraturhuset i Trondheim
Se veibeskrivelse

Påmelding

Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) arrangerer gratis fagkveld om seksuelle overgrep mot menn og dissosiasjon. Målgruppen er alle som er interessert i tematikken overgrep, traumer og dissosiasjon. NB: Arrangementet er gratis, men du må melde deg på ved å bestille gratisbilletter.

Fagkvelden tar utgangspunkt i visning av kortfilmen “Akt” (manus og regi: Eirik Tveiten), som frivillige i Ressursbanken i LMSO har bidratt til utformingen av. Filmen handler om hvordan en ung mann reagerer når fragmenterte minner om et fortrengt overgrep kommer til overflaten. Vi får innsikt i hans forvirring, angst og skam når han prøver å kommunisere dette til kjæresten og hennes mor, som var den kvinnelige overgriperen.

Arrangører av og deltakere på fagkvelden:

📌 Fride Eide:
Regionsansvarlig i LMSO Midt-Norge, Fride Eide, vil være konferansier for kvelden og lede panelsamtalen. Hun studerer for tiden likestilling og mangfold ved NTNU. Hun har fra før av en bachelor i arkeologi med breddefag i freds- og konfliktstudier, utviklingsstudier, og anvendt språkvitenskap om kjønn og etnisitet.

📌Glenn Ruben Løland:
Regionsansvarlig i LMSO Sør-Vest. Utsatt for overgrep i barndom/ oppvekst. Brenner for å sette fokus på seksuelle overgrep mot barn og unge og for å bedre behandlingstilbud til de utsatte, samt bryte tabuet rundt overgrep for å gjøre det lettere for den utsatte til å stå frem med sine opplevelser på et mye tidligere tidspunkt.

📌John-Tore Eid:
Foredragsholder i Ressursbanken til LMSO. Doktorgradsstudent v/NTNU, master i rådgivning og utdannet psykoterapeut med egen praksis. Har gjennomført den nasjonale forskerskolen i allmennmedisin (v/UiO). Lang erfaring med å hjelpe mennesker i utsatte posisjoner. Har publisert artikler og holdt en rekke foredrag. Bidro som konsulent på vegne av LMSO i utformingen av kortfilmen “Akt”.

📌Kent A. Johansson:
Foredragsholder i Ressursbanken til LMSO. Sykepleier med videreutdanning i seksuell helse og seksualitetsundervisning. Opplevde å bli utsatt for en voldtekt og ran i sitt eget hjem i 2013. Blogget om temaet og har vært aktiv i samfunnsdebatten om menn og overgrep. Holder til vanlig foredraget «Fra hjelpeløs til hjelper». Bidro som konsulent på vegne av LMSO i utformingen av kortfilmen “Akt”.

Praktisk informasjon:
👉 Selve scenen og paneldeltakerne vil bli filmet og fotografert. Publikum blir ikke filmet eller fotografert.
👉 Dato og tid: 14. juni kl. 19:30 til ca. 21:30
👉 Sted: Sellanraa
👉 Gratis. Du må melde deg på ved å bestille gratisbilletter.
👉 Ingen servering.

Litteraturhuset i Trondheim