
– LMSO vokser, og vi er glade for å ønske Helga Øvsthus Tønder velkommen som organisasjonsrådgiver og Marte Nordahl som kommunikasjonsrådgiver!
Generalsekretær i Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO), Line Kolstad Rødseth, fremhever at temaet seksuelle overgrep er mer aktuelt enn noen gang, og at LMSO har vokst betydelig de siste årene.
– Vi har jobbet målrettet for å profesjonalisere organisasjonen og posisjonere oss som en sentral aktør på feltet. Nå er vi i en posisjon hvor vi kan styrke vår kompetanse for videre vekst og sikre at vi innfrir vårt mandat om å sette seksuelle overgrep på dagsordenen, understreker hun.
En avgjørende byggestein
Kolstad Rødseth trekker frem kommunikasjonsarbeidet i LMSO som essensielt – både for å synliggjøre organisasjonen og for å formidle kunnskap om seksuelle overgrep, ettervirkninger og forebygging. Samtidig har vi sett behovet for sterkere kompetanse innen organisasjonsutvikling, endring og innovasjon. En bærekraftig struktur er avgjørende for å muliggjøre vårt arbeid og nå våre mål.
– Derfor er jeg svært glad for å få Marte og Helga med på laget. Helga har et analytisk blikk og en sterk evne til prosessarbeid, mens Marte har en skarp penn og et brennende engasjement for faglig formidling. Sammen utfyller vi hverandre, og LMSO står sterkere enn noensinne til å skape endring, handlekraft og bedre livskvalitet for overgrepsutsatte, fastslår generalsekretæren.
Solid kunnskap og variert bakgrunn
Organisasjonsrådgiver Helga Øvsthus Tønder har lang fartstid i ideell sektor og fagbakgrunn innen retorikk og entreprenørskap. De siste ti årene har hun jobbet med å støtte sosiale entreprenører, både nasjonalt og lokalt, blant annet som leder for Ashoka Norge og for Tøyen Unlimited.
– Jeg brenner for et sterkt sivilsamfunn, demokratisk deltakelse og likeverd. I LMSO vil jeg bidra til å bygge en sterk og robust organisasjon hvor mange kan engasjere seg i kampen mot seksuelle overgrep, påpeker hun.
Kommunikasjonsrådgiver Marte Nordahl har bred erfaring innen journalistikk, kommunikasjonsrådgivning og foto, med bakgrunn fra både trykte og digitale medier. Hennes erfaring fra helseorganisasjoner og avisredaksjoner gir henne innsikt i hvordan man formidler komplekse temaer på en måte som engasjerer og opplyser.
– Jeg brenner for å formidle historier og temaer som øker kunnskap og engasjement, spesielt innen helse, psykisk helse og samfunnsspørsmål, forteller Nordahl.
Utfordrende og givende arbeid
Nordahl er klar over at det kan være utfordrende å jobbe med forebygging av seksuelle overgrep.
– At det er utfordrende, gjør arbeidet ekstra meningsfullt. Jeg gleder meg veldig til å kunne bidra med kunnskapsformidling og bevisstgjøring om utfordringer knyttet til seksuelle overgrep og vold i nære relasjoner, sier hun.
Øvsthus Tønder påpeker at det er mange strukturelle utfordringer innen feltet, både når det gjelder forebygging og oppfølging av de som er rammet av seksuelle overgrep.
– Omfanget av dette samfunnsproblemet er svimlende, og det påvirker meg sterkt. Det er givende å jobbe for og med folk som har egenerfaring. De har innsikter som, sammen med fag og forskning, kan gjøre systemene våre så mye bedre. Historien har vist oss gang på gang at det nytter å jobbe sammen for å skape endring. Det gjelder også i kampen mot seksuelle overgrep, fremhever hun.
Meningsfylt arbeid for samfunnsendring
For Øvsthus Tønder er det viktig å jobbe aktivt mot seksuelle overgrep.
– Dette angår oss alle – som medmennesker, foreldre, venner og naboer. Vi skal ikke tolerere at noen utsettes for seksuelle overgrep.
Nordahl synes det er givende å kunne bidra til en positiv samfunnsendring og til å sette seksuelle overgrep på dagsordenen.
– Det er fantastisk å kunne forbedre enkeltmenneskers liv gjennom informasjon, engasjement og synlighet, .
Videre utvikling og engasjement
Nordahl ser frem til å synliggjøre de ulike nyansene i tematikken og presentere løsninger som kan føre til varige samfunnsendringer. Dette har hun god erfaring med fra tidligere organisasjonsarbeid og som journalist.
– Jeg gleder meg til å fortsette å formidle tematikken til de ulike målgruppene vi ønsker å nå. At vi både snakker til erfaringsformidlere, fagfeltet, politikere og forskere, gjør det kommunikasjonsfaglige ekstra utfordrende og interessant, presiserer hun.
Øvsthus Tønder har lang erfaring med å jobbe med ideelle organisasjoner med fokus på positiv samfunnseffekt.
– Jeg er overbevist om at sivilsamfunnet har en avgjørende rolle i å skape endringer – særlig innenfor denne tematikken. Jeg vil jobbe for å styrke LMSO som en interessepolitisk organisasjon, der flere kan kanalisere sitt engasjement for å skape endringer i systemet, forklarer hun.
Hun gleder seg også til å bygge videre på det sterke engasjementet som finnes i LMSO.
– Jeg har allerede begynt å møte LMSOs frivillige, og de er en superviktig drivkraft som jeg ser frem til å jobbe med, avslutter hun.